miercuri, 5 decembrie 2012

Ciorbă cu perișoare de pește




Ingrediente (6 Porţii):
Pentru perișoare:
1kg pește (cod, șalău sau alt pește cu oase puține)
2cepe
1ardei
1legătură pătrunjel
2-3linguri făină
100 ggriș
ulei
sare
piper
Pentru ciorbă:
4roșii
3ardei
1morcov
1țelină
1păstârnac
1ceapă
0,5 lborș
2legături leuștean
sare
piper



Preparare:
  • Pentru perișoare: Curățați peștele și îl puneți la fiert 20 de minute în apă cu sare, la foc mic. Îl lăsați să se răcească, îl scoți, îl dezosezi și îl dați prin mașina de tocat. Ceapa și ardeiul le curățați, le tăiați mărunt, le căliți în puțin ulei și le amestecați cu peștele.
  • Adăugați sare și piper după gust, pătrunjelul tocat și mai dați o dată prin mașina de tocat. Adăugați grișul și amestecați până omogenizați compoziția, apoi o lăsați la frigider până pregătiți ciorba.
  • Pentru ciorbă: Curățați și spălați bine toate legumele. Tăiați mărunt ceapa și ardeiul, iar morcovul, țelina și păstârnacul le dați pe răzătoare, apoi le puneți pe toate la fiert în supa în care a fiert peștele pentru perișoare.
  • Când legumele s-au înmuiat, adăugați roșiile decojite tăiate felii. Din compoziția cu pește faci perișoare de mărimea unei nuci, le dați prin făină și le puneți în ciorbă să fiarbă 10 minute.
  • Adăugați borșul fiert separat și lăsați să dea un clocot. Potriviți gustul de sare și piper și presărați leușteanul.

POFTA BUNA!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu